7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Φοίτηση–Απουσίες–Παιδαγωγικά Μέτρα


Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην έναρξη και λήξη του σχολικού και διδακτικού έτους, στις αργίες, στις διακοπές, στις εγγραφές, στις μετεγγραφές, στη φοίτηση, στις απουσίες, στα παιδαγωγικά μέτρα, στον χαρακτηρισμό της διαγωγής και στην οργάνωση των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 


Share:

Προγράμματα του Μουσείου Τυπογραφίας

Ενημερωτική ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας για καθηγητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σχετικά με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου Τυπογραφίας. 

Διαβάστε περισσότερα : πατήστε εδώ. 


Το πρώτο στην Ελλάδα Μουσείο, αφιερωμένο εξολοκλήρου στην Τυπογραφία, την τέχνη που άλλαξε την ροή της ιστορίας, λειτουργεί στα Χανιά από το 2005 και βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας. Το μουσείο αναπτύσσεται σε δύο μεγάλες πτέρυγες και τρεις επιμέρους αίθουσες που καλύπτουν συνολική έκταση περίπου 1.500 τ.μ.  

Μάθετε Περισσότερα...

Share:

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα

Όπως κάθε χρόνο, η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me (e-me.edu.gr) είναι έτοιμη να υποστηρίξει το εκπαιδευτικό σας έργο και όλες τις δραστηριότητές σας, καθώς και των μαθητών/τριών σας, εντός και εκτός σχολείου. 

 

Στην e-me έχουν τη δυνατότητα όλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες, να δημιουργούν ψηφιακούς χώρους συνεργασίας (κυψέλες), ιδιωτικούς ή δημόσιους, να προσκαλούν μέλη για συμμετοχή, να επικοινωνούν, να αποθηκεύουν και να διαμοιράζουν περιεχόμενο, καθώς και να υλοποιούν ποικίλες συνεργατικές δράσεις.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι κυψέλες που έχετε δημιουργήσει καθώς και το περιεχόμενό σας στην e-me (αρχεία, αναρτήσεις σε τοίχους κυψελών, εργασίες και αναθέσεις, μαθησιακά αντικείμενα e-me content, ιστολόγια κ.ά.), δεν διαγράφονται από τους διαχειριστές της e-me, ούτε απενεργοποιούνται με την έναρξη του σχολικού έτους, αλλά παραμένουν διαθέσιμα, έως ότου οι ίδιοι/ες αποφασίσετε να τα αφαιρέσετε.

 

Σχετικά με τον πιθανό προβληματισμό σας για την αξιοποίηση ή μη της περσινής κυψέλης για την «τάξη» σας, είναι στη δική σας ευχέρεια αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια κυψέλη ή αν θα προβείτε στη δημιουργία νέας, καθώς επίσης και αν θα διαγράψετε ή θα διατηρήσετε τις παλιές σας κυψέλες.

Για λόγους όμως καλύτερης και ευκολότερης διαχείρισης των κυψελών σας, σας προτείνουμε, με την έναρξη κάθε σχολικού έτους, να δημιουργείτε μία νέα κυψέλη για την (κάθε) τάξη σας, ακόμη και αν έχει τους ίδιους μαθητές/τριες με την προηγούμενη χρονιά. Για διευκόλυνση, μπορείτε να καλέσετε μαζικά τα μέλη στη νέα κυψέλη σας, είτε από την παλιά κυψέλη είτε από τις έτοιμες λίστες των τάξεων/τμημάτων που παρέχονται στην e-me.

 

Στις κυψέλες που θα αποφασίσετε να διατηρήσετε, ενδείκνυται για λόγους οικονομίας χώρου να διαγράψετε το περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε πλέον, ενώ, αν είναι χρήσιμο ή περαιτέρω αξιοποιήσιμο, μπορείτε να το μεταφέρετε στον προσωπικό σας χώρο αρχείων στην e-me.

 

Κλείνοντας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η e-me, έκδοση 3.3 έχει επεκταθεί με νέα ψηφιακά «εργαλεία» (apps) για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης, όπως, για τη δημιουργία μαθημάτων (e-me Lessons), συζητήσεων (e-me forums), μαθησιακών ακολουθιών (e-me LAMS), καθώς και με νέες δυνατότητες (ορισμός αγαπημένων κυψελών, δημιουργία αντιγράφων κυψελών, σειροθέτηση αναρτήσεων στον τοίχο κ.ά.). Περισσότερες πληροφορίες και επιμορφωτικό υλικό παρέχεται στη σελίδα 

https://e-me.edu.gr/el/help/

 

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Share:

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων (2024-25)

Ωρολόγιο πρόγραμμα 7ου Γυμνασίου Χανίων (2024-25)

Ενημερωθείτε για το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου ΕΔΩ! 
Δείτε τα τμήματα πρόγραμμα από 16-9 πατήστε εδώ.

 

Αν το πρόγραμμα δεν εμφανίζεται πλήρως :  

Αυτόματη περιστροφή οθόνης 


ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Share:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΜΑΘΗΤΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ & ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 2024-25

Για τους μαθητές της περιοχής Ακρωτηρίου, τα δρομολόγια των λεωφορείων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Ώρες Αναχώρησης 2024-2025

  • Από Αρώνι: 7:20π.μ
  • Από Στέρνες: 7:30π.μ
  • Από Σταυρό: 7:20π.μ
  • Από Χορδάκι 7:15π.μ

Για τους μαθητές της πόλης.

Τα αστικά λεωφορεία ακολουθούν τα εξής δύο δρομολόγια :

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΩΡΑ 7.45 π.μ.

Α’ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

 

Β’ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

 

ΧΑΝΙΑ ΧΑΝΙΑ
ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ KATΣΑΜΠΑΣ
ΣΠΙΤΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΙΝΤΑΝΙ
3 ΚΑΜΑΡΕΣ ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗ (ΚΡΟΝΟΣ)
ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
LEGEND ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΜΠΕΛΗ ΗΛΙΑΚΗ
  LIDL
  ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΜΠΕΛΗ


ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ & ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (2024-25) είναι υπό κατασκευή 👷🚧

Share:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. 


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Μανόλης Χριστοδουλάκης απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού Χανίων. Όπως κάθε χρόνο, το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί ορόσημο στην πορεία για την πραγματοποίηση των οραμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των ονείρων ζωής των μαθητών/τριών μας και των οικογενειών τους. 


Στην πολύπλευρα απαιτητική κοινωνική πραγματικότητα της εποχής μας, η γνώση και οι ανθρωπιστικές αξίες παραμένουν το βασικό εφόδιο για την προσωπική, αλλά και την κοινωνική εξέλιξη. Σε αυτήν τη διαδρομή, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της ΔΔΕ Χανίων και οι συνεργάτες του, στέκονται ως αρωγοί και συμπαραστάτες στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, με κοινό στόχο τη διασφάλιση της ουσιαστικής και ποιοτικής εκπαίδευσης των νέων μας.

 

ΧΑΝΙΑ 11-09-2024

Share:

Αγιασμός Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024


Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11/09/2024 στις 08:15 π.μ. θα γίνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο Αγιασμό! 


Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν τα βιβλία τους. 

Τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους/τις μαθητές/τριες στις 10:00π.μ.  


Καλή σχολική χρονιά! 


Προκειμένου να διευθετήσουμε έγκαιρα τη μεταφορά των μαθητών/τριων του σχολείου μας, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε ΑΜΕΣΑ την παρακάτω φόρμα: 

https://forms.gle/14aghsodvxQZwGnh6  


Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να προσκομίσετε στο σχολείο την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:   https://docs.google.com/document/d/1uboQN43BND24kX5tDC2qvBQf18HmuZKxI9_H1Hfr9B8/edit?usp=sharing 


Την υπεύθυνη δήλωση μπορούν να τη φέρουν στο σχολείο οι μαθητές/τριες την ημέρα έναρξης των μαθημάτων, ή μπορείτε να μας την κοινοποιήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

E-mail : 7gymchan@sch.gr


Share:

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ



Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, 

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, 

Κάθε νέα σχολική χρονιά αποτελεί αφετηρία μιας καινούριας προσπάθειας να γινόμαστε καλύτεροι. Και αυτή η προσπάθεια αφορά τόσο εσάς, τους πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και εμάς στο Υπουργείο, που καλούμαστε να κάνουμε την καθημερινότητά σας ευκολότερη, ασφαλέστερη και παραγωγικότερη.

Φέτος οι αλλαγές που θα δείτε θα είναι πολυάριθμες και πυκνές, ενώ θα εκτείνονται σε όλο το εύρος της εκπαιδευτικής καθημερινότητας.

Από τον διορισμό 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέχρι την ολοκλήρωση της εγκατάστασης διαδραστικών πινάκων σε όλες τις σχολικές αίθουσες από την Ε΄ Δημοτικού και πάνω και από την εισαγωγή ολόκληρων λογοτεχνικών έργων στη διδασκαλία της Λογοτεχνίας μέχρι την ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού, κοινή συνισταμένη των πρωτοβουλιών μας είναι ένα ανοιχτό σχολείο, φιλικό στους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες, που θα προσφέρει σύγχρονες γνώσεις και θα αναπτύσσει απαραίτητες δεξιότητες.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο περισσότερο σε 4 επιμέρους δράσεις:

Η πρώτη είναι το πρόγραμμα ανακαίνισης δημόσιων σχολικών υποδομών. Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» συνιστά ένα έργο το οποίο κάνει την καθημερινότητά σας καλύτερη και, κυρίως, ασφαλέστερη. Ακούμε όλα τα αιτήματα που διατυπώνετε και πρώτοι εμείς το λέμε ξεκάθαρα: τα σχολεία μας πρέπει να έχουν και σύγχρονα εργαλεία και αξιόπιστες υποδομές – και πρέπει να τα αποκτήσουν και τα δύο μαζί, σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο. Ήδη από τη φετινή χρονιά θα δείτε τις πρώτες παρεμβάσεις.

Η δεύτερη είναι το Ψηφιακό Σχολείο και, ειδικότερα, το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Με τα νέα αυτά ψηφιακά εργαλεία θέλουμε να δώσουμε σε κάθε παιδί τη δυνατότητα να επαναλάβει όποιο κομμάτι της ύλης επιθυμεί, μέσα από εύληπτες ψηφιακές παραδόσεις, βιντεοσκοπημένες ή σε ζωντανή μετάδοση. Και εδώ πρέπει να σταθώ στη συμβολή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, συνεισφέροντας όχι μόνο την εργασία και την ενέργειά τους, αλλά και την καινοτόμο ματιά τους.

Η τρίτη έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Η νέα χρονιά βρίσκει τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά να διαθέτουν μια σειρά από νέα εργαλεία ώστε κανένα παιδί να μην είναι μόνο του. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλους εσάς, τις μαθήτριες και τους μαθητές: μη φοβηθείτε να μιλήσετε για κάθε περιστατικό που σας θίγει, σταθείτε απέναντι στο bullying, αλλά και δίπλα στα θύματα τέτοιων συμπεριφορών.

Η τελευταία αλλαγή αφορά στον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων. Είναι βέβαιο ότι το μέτρο για τα «κινητά στην τσάντα» θα είναι αφορμή για πολλές σκέψεις και συζητήσεις. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει όχι μόνο στην καλύτερη επικοινωνία με τους δασκάλους και τους καθηγητές σας αλλά και στην ανάπτυξη των μεταξύ σας σχέσεων.

Ως προς τους εκπαιδευτικούς μας, που έχουν στηρίξει και εξακολουθούν να στηρίζουν την Παιδεία στη χώρα μας, η διαβεβαίωσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας. Η αύξηση των διορισμών μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές, και η εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών εργαλείων αποσκοπούν στη δημιουργία μια στέρεης σχέσης εκπαιδευτικού – μαθητή/τριας αλλά και ενός σταθερού περιβάλλοντος για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας για να υποστηρίξουμε εσάς και το πολύτιμο έργο που προσφέρετε, ώστε τα παιδιά μας να εξελιχθούν σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες και άξιους επαγγελματίες, οι οποίοι πέρα από τη γνώση, θα διαθέτουν δεξιότητες και αδιαπραγμάτευτες αξίες, όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση.

Κλείνω με το εξής: για όλους εμάς στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «η χρονιά του σχολείου» δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά δέσμευση. Δέσμευση να υλοποιήσουμε όλες μας τις εξαγγελίες, αλλά και να αναλάβουμε οποιαδήποτε επιπλέον δράση, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας μας εσάς, τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς. Δουλειά μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα το σχολείο που σας αξίζει. Δική σας δουλειά, της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι να εστιάσετε στη μάθηση, χωρίς άγχος και με χαμόγελο.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο!

Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 

Share:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 


Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ!  

Ώρα Προσέλευσης 8:30 π.μ. 


ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 


 Δείτε την ύλη ΕΔΩ!   


 Ά ΤΑΞΗ  _ Β ΤΑΞΗ _ Γ ΤΑΞΗ  


Δημοσιεύθηκε στις 

Share:

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου