7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Ημέρα Aσφαλούς Διαδικτύου 2024

Η 6η Φεβρουαρίου 2024 είναι η ημέρα που ολόκληρος ο κόσμος θα ενώσει τη φωνή του και θα ζητήσει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας. 

Γίνε κι εσύ υποστηρικτής της Ημέρας Aσφαλούς Διαδικτύου 2024 


Γίνε κι εσύ υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε στα κοινωνικά σας δίκτυα το λογότυπο του SID 2024, από εδώ.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, προκηρύσσει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο». 



Γιατί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή; Ποιο μήνυμα μπορεί να στείλει ο καθένας από εμάς για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους; Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων,  οι μαθητές Γυμνασίου θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια, πως να προάγουν την ισότητα και πως να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6/2/2024 και ώρα 11:00-12:00.


Στόχοι για τους μαθητές και τις μαθήτριες

Οι στόχοι του διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι:

  • Να μάθουν και να υιοθετήσουν ορθές συμπεριφορές διαδικτυακής χρήσης.
  • Να πληροφορηθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον ψηφιακό κόσμο.
  • Να ενισχυθεί η πολυπολιτισμικότητα  και η αποδοχή του διαφορετικού.
  • Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα  και ενσυναίσθηση στο διαδίκτυο.
  • Να αναπτύξουν στρατηγικές απόκρισης στη διαδικτυακή βία, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς της (report). 
  • Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, υπευθυνότητα και κοινωνικές δεξιότητες.

Παράταση διαγωνισμού «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο»


H καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» παρατείνεται έως τις 12/1/2024.

Ευρωπαϊκός Μήνας για την Κυβερνοασφάλεια 2023 – #BeSmarterThanAHacker.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στηρίζει τον Ευρωπαϊκό Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια (ECSM) και συμμετέχει στις εκστρατείες για τη διάχυση και διάδοση των μηνυμάτων του Μήνα. Μέσω της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στις απειλές και στους κινδύνους που αναδεικνύονται στο φετινό Ευρωπαϊκό Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια (ECSM 2023).

Παρακολουθήστε τις δράσεις του Μήνα στα κοινωνικά μέσα, X (πρώην Twitter) @CyberSecMonth και Facebook @CyberSecMonthEU με χρήση των #CyberSecMonth και #ThinkB4UClick, και στον επίσημο ιστότοπο cybersecuritymonth.eu.

Η ανησυχητική νέα τάση στηρίζεται σε ιστότοπους που λειτουργούν και συντηρούνται με το σύστημα της πυραμίδας και με τη διαδικασία της «πρόσκλησης» προς τις ιστοσελίδες που εμπεριέχουν το παράνομο περιεχόμενο (CSAM). Συγκεκριμένα, παρέχουν στους χρήστες τους συνδέσμους και στη συνέχεια τους δίνουν κίνητρα μέσω ενός «συστήματος πόντων» να μοιράζονται ευρέως τον σύνδεσμο. 
Όσο περισσότερα άτομα κάνουν κλικ, τόσο περισσότεροι πόντοι κερδίζονται, γεγονός που επιτρέπει στον αρχικό χρήστη να έχει πρόσβαση σε περισσότερα βίντεο ...


Εάν εντοπίσετε επιβλαβές ή παράνομο υλικό, φροντίστε να το αναφέρετε αμέσως στην ανοιχτή γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Προσοχή σε ύποπτους συνδέσμους που σας αποστέλλονται. 
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου