7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων "τραγουδάει" τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα μέσα από ένα μουσικό αφιέρωμα το οποίο θα περιλαμβάνει τραγούδια και αφηγήσεις για την ζωή και το έργο του καλλιτέχνη στο πέρασμα του χρόνου. 


Η Λαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Χανίων, τα παιδιά του τόπου μας, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του καλλιτέχνη τα οποία αποτέλεσαν "σταθμούς" για το ελληνικό πεντάγραμμο.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, ώρα 21.00, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Η παρουσία σας θα τιμήσει ιδιαιτέρως τόσο τους μαθητές/τριες  μας όσο και τον τιμώμενο-φιλοξενούμενο καλλιτέχνη.

Είσοδος Ελεύθερη

Share:

Κινηματογράφος:Τα παιδιά και τα βιβλία

Στη φιλόξενη αίθουσα του Πειραματικού Γυμνασίου κάθε Σάββατο επί 6 μήνες προβάλαμε ταινίες και συζητήσαμε για αυτές!  Η 7η τέχνη συνδυάζει την υποκριτική ικανότητα, την εικόνα, τον ήχο, την τέχνη της φωτογραφίας. Είδαμε ταινίες ασπρόμαυρες, ταινίες που γυρίστηκαν 60 χρόνια πριν αλλά και ταινίες που προβλήθηκαν τον φετινό χειμώνα. Μέσα από αυτές προβληματιστήκαμε για τη φύση του ανθρώπου, για την κοινωνία, για τις αξίες που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή των ανθρώπων και των κοινωνιών. Αναρωτηθήκατε τι είναι εκείνο που εξαγριώνει τον άνθρωπο και φέρνει στην επιφάνεια τα αγριότερα ένστικτά του! Μιλήσαμε για την αξία του βιβλίου και είδαμε την επίδρασή του στη ζωή των πρωταγωνιστών.

Share:

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων


>>>3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Chania Film Festival / Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. 

>>>30 Ιουνίου – 8 Ιουλίου 2024 στο Ciheam Maich / Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων 
Μείνετε μαζί μας διαδικτυακά : 

Ξεκινά την Κυριακή 30 Ιουλίου 2024 το  3ο Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου/ Cinema Summer Camp του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων το οποίο θα υλοποιηθεί 30 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Για 8 μέρες 26 έφηβοι/ες  ( μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου, Α΄και Β΄και Γ΄Λυκείου) από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο ΜΑΙΧ σε μια διεθνή συνάντηση γνωριμίας με την κινηματογραφική παιδεία με έμφαση στο Ντοκιμαντέρ, τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Στόχος του «Θερινού  Σχολείου Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp» είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, μέσα από μια σειρά θεωρητικές αλλά κυρίως βιωματικές δράσεις, α) την Τέχνη και την Τεχνική του Ντοκιμαντέρ γ) τις βασικές αρχές οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής παιδείας β) τον Πολιτισμό, την Παράδοση και τις Γαστρονομικές συνήθειες της Κρήτης.

Εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις, μουσικές βραδιές, γαστρονομικές αναζητήσεις και μια σειρά άλλες εκδηλώσεις συγκροτούν ένα 8ημερο πρόγραμμα, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ομάδα να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Επιπλέον, εκτός από τα στοιχεία της Γνώσης και της Μάθησης στο πρόγραμμα εμπεριέχεται και το στοιχείο της Δημιουργίας καθώς η ομάδα –κάθε φορά- δημιουργεί το δικό της ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση αποτελεί την κεντρική καλοκαιρινή δράση του CFF και συνδυάζει την εκπαίδευση στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ και την ευρύτερη οπτικοακουστική παιδεία με την γνωριμία στην Κρητική Διατροφή, τον Αγροτουρισμό , την Ανάκυκλωση, την Κυκλική Οικονομία και την ήπια ανάπτυξη της Κρήτης.

 

Το «Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου» / «CinemaSummerCamp»  αποτελεί μια καινοτόμο διοργάνωση η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες, τέχνη και πολιτισμό, διατροφή και πολιτισμό της Κρήτης, αγροτουρισμό, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία και πραγματεύεται παράλληλα την ήπια ανάπτυξη. Κυρίως αποτελεί μια δομημένη εμπειρία δημιουργικών διακοπών για έφηβους αλλά και για ενήλικες.  Ένας δυναμικός τρόπος να προσεγγίσουν οι νέοι την Κρήτη και μέσα από ένα τέτοιο δυνατό βίωμα να γίνουν πρεσβευτές της στο διηνεκές.

Share:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σας στέλνω το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων αν θέλετε να το παρακολουθήσετε! 

 
Συμμετέχουμε στο φεστιβάλ με Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που βασίζονται στο βιβλίο  "Φτου και Βγαίνω" κι αυτό είναι τιμή για μας! 



Άννα Νεμπαυλάκη
Master of Arts
Ειδική Συνεργάτις Δημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας

Share:

Ηλεκτρονική Αίτηση - «e-eggrafes»


Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025. 

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr 

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.


Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ!


Share:

Ύλη Εξετάσεων Σεπτεμβρίου

Ωρολόγιο πρόγραμμα 7ου Γυμνασίου Χανίων (2023-24)

Ύλη Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2024 

 Δείτε την ύλη ΕΔΩ! 

 Ά ΤΑΞΗ  _ Β ΤΑΞΗ _ Γ ΤΑΞΗ  

 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! 

   
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Share:

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ

Φέτος κάναμε ένα πρόγραμμα σχετικά με τα σπήλαια.  Το ονομάσαμε «Σπήλαια Άγνωστοι Θησαυροί».  Ο στόχος μας ήταν να εξοικειωθούμε με τα σπήλαια και τους θησαυρούς τους.  Δηλαδή να γνωρίσουμε τα σπήλαια ως φυσικό περιβάλλον (πανίδα – γεωλογία  -  μορφολογία  -  μικροκλίμα) και ως τόποι λατρείας, ιστορίας και λαογραφίας. 

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2024 

Share:

Oμάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού

Η Oμάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού δημιουργήθηκε το Σχολικό Έτος 2023-2024 με σκοπό οι μαθητές: 

  • να γνωρίσουν βιωματικά τις βασικές αρχές της Ρομποτικής 
  • να μελετήσουν τις βασικές αρχές των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων 
  • να έρθουν σε επαφή με σύγχρονες τεχνικές Προγραμματισμού 
  • να κατανοήσουν τη φιλοσοφία του κινήματος των Δημιουργών (Maker Movement)
  • να παράγουν καινοτόμες ιδέες
  • και να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από την αντίληψη της έρευνας
Παρουσίαση Projects και Συμμετοχές: https://prezi.com/view/Q0rqrNEYBXdpj5tzRhep/


 

Όμιλος Τρισδιάστατου Σχεδιασμού & Εκτύπωσης "3D-Art" 


Ο Όμιλος Τρισδιάστατου Σχεδιασμού και Εκτύπωσης "3D-Art" δημιουργήθηκε το Σχολικό Έτος 2022-2023, με σκοπό οι μαθητές:
  • να γνωρίσουν βιωματικά τον Τρισδιάστατο Σχεδιασμό και Εκτύπωση
  • να εμπλουτίσουν και να ασκήσουν τις δεξιότητες μάθησης του 21ου αιώνα
  • να παράγουν καινοτόμες ιδέες και
  • να προσεγγίσουν τη γνώση μέσα από την αντίληψη της έρευνας.
Το Σχολικό Έτος 2022-2023, η ομάδα Tρισδιάστατου Σχεδιασμού και Εκτύπωσης του 7ου Γυμνασίου Χανίων κέρδισε το τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης St3dM 2023, που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα: "Ο κοινόχρηστος χώρος που συχνάζουμε" (st3dm.web.auth.gr). Στη συνέχεια, η ομάδα παρουσίασε την εργασία αυτή στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2023). 

To Σχολικό Έτος 2023-2024, το 7o Γυμνάσιο Χανίων σε συνεργασία με:
  • τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης
  • το ΕΚΦΕ Χανίων
  • το Γραφείο Συμβούλων της ΔΔΕ Χανίων
  • την Έκθεση Ψηφιακής Μαθητικής Δημιουργίας και
  • το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Χανίων
διοργάνωσε τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατου Σχεδιασμού και Εκτύπωσης "M.I.R.O.- Make It Real Once". Το 7o Γυμνάσιο Χανίων απέσπασε το πρώτο και το τρίτο βραβείο του διαγωνισμού με τα έργα "M.I.R.O. Bench" και "Rolling Bench Plus" αντίστοιχα.


Παρουσίαση Ομίλου 3D-Art: https://prezi.com/view/lWpdxEgwU6xgqzzVzxkG/




Share:

Έκθεση Καλλιτεχνικών και Τεχνολογίας

Η έκθεση Καλλιτεχνικών και Τεχνολογίας των μαθητών/τριών Α΄ και Β΄ Τάξης. Στιγμιότυπα από την  έκθεση των έργων της σχολικής χρονιάς  2023 - 2024  μια γιορτή δημιουργίας και έκφρασης των μαθητών μας. 

Share:

Δημοκρατία στην Τάξη και στην Πράξη

Μια περιληπτική παρουσίαση του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με  θέμα "Δημοκρατία στην τάξη και στην πράξη" που πραγματοποιήθηκε στην  Γ' τάξη το σχολικό έτος 2023-24 από τις εκπαιδευτικούς Δεικτάκη Άννα  (Κοινωνιολόγος) και Τραμπακοπούλου Σοφία (Αγγλική Φιλολογία). 

Δημοκρατία στην Τάξη και στην Πράξη :

Share:

Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση

Το διεθνές Συνέδριο 16th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (16th CIE 2024)|, διοργανώνεται από το  Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την ΕΠΥ. Έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΑΙΘ. Γίνεται 8 (Πα), 9 (Σα) Διαδικτυακά και 10 τόσο Διαδικτυκά όσο και με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Άξονες του Συνεδρίου:

·    Πληροφορική στην Εκπαίδευση (Καινοτόμες προτάσεις ή/και πρακτικές στη θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστήμη της Πληροφορικής καθώς και διεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως STEM, Physical Computing, Ρομποτική κ.ά. με ένταξη υλικού/hardware και λογισμικού/software)

·    ΤΠΕ στην Εκπαίδευση - Καινοτομία (Εκπαιδευτικές Καινοτόμες προτάσεις ή/και πρακτικές με χρήση ψηφιακών/αναδυόμενων τεχνολογιών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και διεπιστημονικές προσεγγίσεις με ένταξη υλικού/hardware και λογισμικού/software).

·    Ένταξη τεχνολογιών ΑΙ στην εκπαίδευση.

·    Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Ψηφιακές Τεχνολογίες.

Απευθύνεται:

σε εκπαιδευτικούς και ερευνητές/ήτριες όλων των βαθμίδων, Πληροφορικής αλλά και όλων των ειδικοτήτων, της τυπικής εκπαίδευσης –Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, ΣΔΕ), Τριτοβάθμια– όσο και της μη τυπικής καθώς και της άτυπης εκπαίδευσης.

Δημοσίευση άρθρων, μετά από κρίση:

α) Στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Συνεδρίου, με ISBN και αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου, με τη διαχρονική δυνατότητα on line ανεύρεσης.

β) Στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Engineering and Technology Research (EJ-ENG), με παράλληλη ανακοίνωση στο Συνέδριο, μετά από ειδική κρίση.

Γλώσσα των άρθρων:

α) του Συνεδρίου, Ελληνικά/Αγγλικά

β) του επιστημονικού περιοδικού, μόνον Αγγλικά.

Η παρακολούθηση και οι αντίστοιχες e-βεβαιώσεις θα είναι και πάλι χωρίς κόστος

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο Συνέδριο και με συγγραφική εργασία σας

Λεπτομέρειες, όροι και ημερομηνίες υποβολής στο δ.τόπο.

Share:

Online σεμινάρια eTwinning

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα διοργανώνει για το σχολικό έτος 2024-25 τα  ΔΩΡΕΑΝ εξαμηνιαία εξ αποστάσεως σεμινάρια που μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από  τον Οκτώβριο 2024, μέχρι τον Μάιο 2025 και είναι διάρκειας 200 ωρών το καθένα. 

Αίτηση συμμετοχής

https://bit.ly/etwinning2024

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Έως και 15-07-2024


Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου, της Ομάδας Α,  μπορείτε να βρείτε εδώ.


Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου,  της Ομάδας Β, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παρακαλούμε να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες εγγραφής που αναφέρονται παρακάτω, αφού φέτος έχουμε και νέα σεμινάρια για τους νέους διαδραστικούς πίνακες και για μερικά robots που έχουν προμηθευτεί τα σχολεία από το Υπουργείο.

Ο Υπεύθυνος των σεμιναρίων

Νίκος Τζιμόπουλος

Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning

URL: http://www.etwinning.gr

Share:

Παρουσίαση Προγραμμάτων - Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση των ομίλων και των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 2023 - 2024. 

Θα ακολουθήσει ο χορός Αποφοίτησης των μαθητών/τριών της Γ' Τάξης 2024. 
Δευτέρα 17-06-2024 στις 19:30 στο σχολείο 🚸🏫 

Μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων της σχολικής μονάδας, οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν την αποτίμησή τους & στον Σύλλογο Διδασκόντων σχετικά με τα υλοποιημένα προγράμματα για το σχολικό έτος 2023-2024. 


Share:

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου