Δείτε τις ανακοινώσεις σχετικά με την Ηλεκτρονική Τάξη εδώ.
Σύνδεσμοι webex Καθηγητών 7ου Γυμνασίου Χανίων
Δείτε τους συνδέσμους webex των καθηγητών εδώ.
Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο είναι:
Ανακοινώσεις - Ενημέρωση
Δείτε τις ανακοινώσεις σχετικά με την Ηλεκτρονική Τάξη εδώ.
Σύνδεσμοι webex Καθηγητών 7ου Γυμνασίου Χανίων
Δείτε τους συνδέσμους webex των καθηγητών εδώ.
Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο είναι:
Η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι στις 31 Μαρτίου.
Προσπαθήστε να μην το σκεφτείτε ως ταλαιπωρία. Θυμάστε πότε είπατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων αυτών των εικόνων και βίντεο από τις τελευταίες διακοπές σας;
Είναι η μέρα που σταματήσουμε επιτέλους να λέμε, «Θα το κάνω αύριο» και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πολύτιμα αρχεία μας βρίσκουν έναν ασφαλή χώρο.
Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, αλλά η Παγκόσμια Ημέρα Backup εορτάζεται στις 31 Μαρτίου, ακριβώς μία μέρα πριν την Πρωταπριλιά και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους χρήστες υπολογιστών και κινητών, να δημιουργούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους.
Ευτυχώς, την προηγούμενη ημέρα του April Fools είναι η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας , η οποία μας σώζει από το να γίνουμε το αστείο ενός αστείου που παίζεται από τις δικές μας συσκευές.
Τι είναι το Backup;
Κατ΄ αρχάς να ορίσουμε ότι ως backup εννοούμε την αντιγραφή αρχείων σ΄ ένα μέσο αποθήκευσης διαφορετικό από το χρησιμοποιούμενο. Δηλαδή αν στον υπολογιστή αποθηκεύετε τα πάντα στον σκληρό δίσκο, στο backup θα αποθηκεύσετε τα αντίγραφα σ΄ ένα usb-stick, σ΄ ένα δεύτερο σκληρό δίσκο κ.α. Αν έχετε όλες τις εικόνες σας ανεβασμένες στο Google Drive, στο backup τις κατεβάζετε και τις αποθηκεύετε σ΄ ένα εξωτερικό δίσκο κ.α.
Διατηρήστε όλα τα ανεκτίμητα δεδομένα σας ασφαλή.
Ποια αρχεία πρέπει να κάνω backup;
Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να σκεφτείτε ένα λεπτό τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Ποιες είναι οι φωτογραφίες ή τα βίντεο ή τα έγγραφα που είναι τα πια σημαντικά; “Τι θα με στεναχωρούσε να χάσω αν απωλέσω κάποια αρχεία για πάντα;” Στη συνέχεια, ρωτήστε τον εαυτό σας – πόσα από αυτά τα αρχεία υπάρχουν μόνο σε ένα μέρος; Πόσες φωτογραφίες έχετε στο τηλέφωνό σας, και πουθενά αλλού – ή πόσα από τα σημαντικά έγγραφα σας είναι μόνο στο Google Drive, για παράδειγμα; Μόλις εντοπίσετε ποια σημαντικά αρχεία είναι σε κίνδυνο, κάντε ένα αντίγραφο. Αυτό πρακτικά σημαίνει να συνδέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τρέξετε το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που συνοδεύει τον υπολογιστή σας, ή να ανεβάσετε φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας στο Dropbox, ή κατεβάζοντας ένα αντίγραφο όλων των Facebook φωτογραφιών σας και να τις αποθηκεύσετε τοπικά στον υπολογιστή σας.
Ποιες είναι οι πιθανότητες να χάσω πολύτιμα αρχεία;
Πολύ μεγαλύτερες απ΄ ότι πιστεύετε. Οι πιο πιθανοί λόγοι για να χάσετε αρχεία είναι:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Κ.Ε.Σ.Υ. ΧΑΝΙΩΝ
Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 31 Μαρτίου στις 11:45 θα πραγματοποιηθεί για τους μαθητές της Γ Γυμνασίου, διαδικτυακή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από το Κ.Ε.Σ.Υ. Χανίων.
Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, την Τετάρτη 31 Μαρτίου και ώρα 11:45 θα πρέπει να συνδεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο :ΚΕΣΥ κανάλι youtube συΕΠ Χανίων
Εμβληματικά και ιστορικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο, μνημεία και πλατείες, ντύνονται στα γαλανόλευκα τιμώντας έτσι τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Υπουργείο Εξωτερικών@GreeceMFA
Στη Ρουμανία θα φωταγωγηθεί το κτίριο του πανεπιστημίου με την ελληνική σημαία κατά την εθνική εορτή της Ελλάδας και στη Φινλανδία, το κτίριο όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική έδρα.
Η Γερμανία, το Βέλγιο, πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, η Ιταλία, ο Καναδάς, η
Πολωνία, η Λετονία, η Αυστραλία ανταποκρίθηκαν με θέρμη, ενώ αρνήθηκαν
να συμμετάσχουν η Δανία, η Σουηδία, Ολλανδία και η Ισπανία με διάφορα
προσχήματα.
Στο Βέλγιο, το γνωστό αγαλματάκι (σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών) Manneken Pis θα «ντυθεί» Εύζωνας.
Ποιήματα
Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι πρέσβεις 9 χωρών, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας, αποδέχθηκαν να διαβάσουν χθες, Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, φιλελληνικά ποιήματα τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.
Γερμανικός Τύπος
Εκτενές αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση φιλοξένησε η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, με τίτλο «Είμαστε όλοι Ελληνες!» Η εφημερίδα του Μονάχου εξιστορεί το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, με τις ευλογίες της Εκκλησίας από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. «Το σύνθημα είναι απλό: “Ελευθερία ή θάνατος!”». Σε άλλο σημείο τονίζει: «Οι Οθωμανοί κυριάρχησαν στην Ελλάδα για σχεδόν τέσσερις αιώνες. Oποιος δεν ασπαζόταν το Ισλάμ παρέμενε πολίτης δεύτερης κατηγορίας». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στις επαναστατικές προσπάθειες του Αλέξανδρου Υψηλάντη, στο ρόλο της Φιλικής Εταιρείας και στο κίνημα του Φιλελληνισμού στη Δυτική Ευρώπη. Αναφέρονται επίσης οι μεγάλοι φιλέλληνες, ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, ο ρομαντικός ποιητής Πέρσι Σέλεϊ, καθώς και οι κρίσιμες μάχες και ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων μέχρι την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ο συντάκτης της «S.Z.» ολοκληρώνει το άρθρο με απόσπασμα από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα «Τελευταία λόγια για την Ελλάδα»: «Τόσο παράφορη η λαχτάρα μου για σένα, τόσο δυνατή η μαγεία σου ή τόσο αδύναμος έχω πια καταντήσει».
Δύο εμβληματικά κτήρια του Μονάχου στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας
Το Γενικό Προξενείο Μονάχου, εν όψει της επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και κατόπιν σχετικής άδειας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα φωταγωγήσει, συμβολικά, στο χρώμα της ελληνικής σημαίας δυο εμβληματικά κτήρια του Μονάχου, τα Προπύλαια (Propyläen) και το Olympiaturm ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον γιορτάζουν τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την Επανάσταση του 1821 (video)
«Ελάτε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος», είπε μεταξύ άλλων ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.
Στον λογαριασμό του στο twitter, ο αστροναύτης, που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, δημοσιεύει δύο φωτογραφίες της Αττικής, «για τους φίλους μας τους Έλληνες που γιορτάζουν σήμερα την εθνική τους εορτή». Όπως εξηγεί, η πόλη κυκλώνεται από την Ακρόπολη, που στεγάζεται και ο Ναός της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, από την οποία η NASA πήρε το όνομα για το διαστημικό της πρόγραμμα.
200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΣΤΑΘΗΚΕΣ
ΣΕ ΑΝΙΣΕΣ ΜΑΧΕΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ.
ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕΣ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΡΟΣ! ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΈΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
🇪🇺 🇬🇷 Happy National Day, Greece! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
— European Commission 🇪🇺 (@EU_Commission) March 25, 2021
2021 is a special year, marking 40 years of EU membership and 200 years since the Revolution.
Enjoy some European painting showing the milestones of the War of Independence. We celebrate with our Greek friends & @EEAthina! pic.twitter.com/o8nUQUZdvy
Τα ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης λένε "Ζήτω η Ελλάδα"
Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου
Με την αποστροφή στα ελληνικά «η δική σας ελευθερία είναι η δική μας» ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαιρέτισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Αγαπάμε τη χώρα σας ακόμα και σήμερα με τον ίδιο ενθουσιασμό των πρώτων
Φιλελλήνων. Την αγαπάμε και τις αξίες της τις φέρουμε πάντα όλοι μαζί.
Τις φέρουμε σε στιγμές εντάσεων και αγωνίας και θα συνεχίσουμε να τις
εκπροσωπούμε. Και θα ήθελα να σας πω με πολυ δύναμη πεποίθηση και φιλία
ότι δε σκέφτομαι μόνο την ιστορία αλλά το παρόν και το μέλλον μας.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό σας, όταν ιστορία γίνεται άδικη
μαζί σας, όταν η αλληλεγγύη μερικές φορές μπορεί να απουσιάζει, ή όταν
υπάρχει απειλή. Γιατί η δική σας ελευθερία είναι και δική μας».
Το μήνυμα του Μπάιντεν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Τη στενότερη αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ αναδεικνύει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μήνυμα που έστειλε για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την επικαιροποίηση της διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement), ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για τη μακροχρόνια συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εθνικής ασφάλειας.
«Η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο για στενότερη συνεργασία σε θέματα εθνικής ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας για τις επόμενες δεκαετίες. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για τη δέσμευση της Ελλάδας, ενός ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ, απέναντι στη ναυτική μας παρουσία στον κόλπο της Σούδας, στο νησί της Κρήτης», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Πομπέο: Πιο σημαντική από ποτέ η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ
«Ισχυρότερη και πιο σημαντική από ποτέ» χαρακτηρίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τη συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ στο μήνυμα που στέλνει για τον εορτασμό της 199ης επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν για την 25η Μαρτίου
Συγχαρητήριο μήνυμα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, απέστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα και σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία - Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.Στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.
Ειδικότερα, στο μήνυμά του, ο κ. Πούτιν αναφέρει:
«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας - της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.
Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.
Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία - Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.
Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας την ευημερία και την ευμάρεια.
Μετά τιμής,
Βλ. Πούτιν».
Στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Ρώσος πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Ο κ. Μισούστιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 24 Μαρτίου, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.
Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών απένειμε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.
Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ευχαρίστησε για την πρόσκληση «σε αυτόν τον υπέροχο εορτασμό» και αναφέρθηκε στην ελληνίδα γιαγιά του πριγκίπισσα Αλίκη η όποια, όπως είπε, «κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων - μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος "Δικαία των Εθνών" από το Ισραήλ». Μοναδικό «φάλτσο» της κατά τα άλλα συναισθηματικής ομιλίας του ήταν το σαρδάμ του με το όνομα της Μπουμπουλίνας, την οποία απεκάλεσε «Μπουλουμπίνα», όταν απαρίθμησε ονομαστικά τους ήρωες και τις ηρωϊδες του 1821.
Η φετινή 200ή επέτειος από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο για να γνωρίσουμε βαθύτερα την πολυδιάστατη και συναρπαστική της ιστορία, τους πρωταγωνιστές της και τα οράματά τους, όλα εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικοδόμηση μίας ελεύθερης, σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας.
Πρόκειται, πρωτίστως, για τον αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό ενός λαού που μάχεται για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, στο όνομα μιας διακριτής εθνικής ταυτότητας.
Αλλά και για έναν αγώνα που υπερασπίζεται δημοκρατικές και φιλελεύθερες αξίες. Στα Συντάγματα της Επανάστασης αποτυπώνεται ξεκάθαρα η έγνοια και μέριμνα των αγωνιστών του ’21 για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Γι’ αυτό και τα Συντάγματα της Ελληνικής Επανάστασης θεωρούνται από τα πιο φιλελεύθερα της εποχής, αποτελώντας σαφή απόδειξη μιας κοινωνίας που, μαζί με την ελευθερία, διεκδικεί κι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.
Συνιστά όμως και μια επανάσταση με ευρωπαϊκή διάσταση. Δεν αποτελεί δηλαδή απλώς μια τοπική εξέγερση στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως πολλές άλλες στο παρελθόν, αλλά εξελίσσεται γρήγορα σε ένα μείζονος ενδιαφέροντος γεγονός που εμπλέκει άμεσα τις Μεγάλες Δυνάμεις διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Ένα πρωτόγνωρο και επιτυχημένο εν τέλει εγχείρημα, που ενισχύει την άνοδο των εθνικών κρατών στην Ευρώπη. Οι επαναστατημένοι Έλληνες επιτυγχάνουν έτσι την αναγνώριση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους το 1830.
Η ιστορία της Επανάστασης περιλαμβάνει πάμπολλα ηρωικά γεγονότα αυταπάρνησης και ανιδιοτελούς φιλοπατρίας, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι οι επαναστατημένοι πληθυσμοί, που είχαν απέναντί τους μια ολόκληρη αυτοκρατορία με στρατιωτική υπεροχή, ήταν πολύ λιγότεροι, με περιορισμένη στρατιωτική οργάνωση και με πενιχρά υλικά μέσα σε σχέση με το μέγεθος του εγχειρήματος. Περιλαμβάνει, παράλληλα, και εσωτερικές διενέξεις και διχασμούς. Αναμφίβολα, όμως, η Επανάσταση του 1821 συνιστά μια ιστορία επιτυχίας που συνεχίζεται έως και σήμερα με οδηγό τις αξίες που πρώτοι οραματίστηκαν και διεκδίκησαν οι τολμηροί μας πρόγονοι: της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πίστης στην ατομική προκοπή και στη συλλογική πρόοδο.
Σήμερα, εμείς οι Έλληνες, σε καιρούς με μεγάλες αν και πολύ διαφορετικές δυσκολίες, διαθέτουμε την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν, αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Και εμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από το μεγαλειώδες παράδειγμα της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, το οποίο εδραίωσε γρήγορα τον κοινοβουλευτισμό, μεγάλωσε εδαφικά και αναπτύχθηκε οικονομικά, καταφέρνοντας τελικά να ενταχθεί στα πιο προηγμένα και δημοκρατικά κράτη του κόσμου.