7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

 Η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι στις 31 Μαρτίου.

 

Προσπαθήστε να μην το σκεφτείτε ως ταλαιπωρία. Θυμάστε πότε είπατε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων αυτών των εικόνων και βίντεο από τις τελευταίες διακοπές σας;  

Τώρα είναι η στιγμή φίλε.
Υπάρχει πάντα μια φωτογραφία, βίντεο ή μνήμη που αφιερώσατε χρόνο για να αποθηκεύσετε, αλλά για κάποιο λόγο, δεν είναι πλέον δική σας. Είτε πρόκειται για χαμένο ή σπασμένο τηλέφωνο, ελαττωματικό σκληρό δίσκο ή κάποιο άλλο τεχνολογικό ατύχημα, είναι αδύνατο να διατηρήσετε όλα τα αρχεία σας σε ένα κομμάτι.

Είναι η μέρα που σταματήσουμε επιτέλους να λέμε, «Θα το κάνω αύριο» και βεβαιωθείτε ότι όλα τα πολύτιμα αρχεία μας βρίσκουν έναν ασφαλή χώρο.

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, αλλά η Παγκόσμια Ημέρα Backup εορτάζεται στις 31 Μαρτίου, ακριβώς μία μέρα πριν την Πρωταπριλιά και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους χρήστες υπολογιστών και κινητών, να δημιουργούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους. 

Ευτυχώς, την προηγούμενη ημέρα του April Fools είναι η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας , η οποία μας σώζει από το να γίνουμε το αστείο ενός αστείου που παίζεται από τις δικές μας συσκευές.

Τι είναι το Backup;

Κατ΄ αρχάς να ορίσουμε ότι ως backup εννοούμε την αντιγραφή αρχείων σ΄ ένα μέσο αποθήκευσης διαφορετικό από το χρησιμοποιούμενο. Δηλαδή αν στον υπολογιστή αποθηκεύετε τα πάντα στον σκληρό δίσκο, στο backup θα αποθηκεύσετε τα αντίγραφα σ΄ ένα usb-stick, σ΄ ένα δεύτερο σκληρό δίσκο κ.α. Αν έχετε όλες τις εικόνες σας ανεβασμένες στο Google Drive, στο backup τις κατεβάζετε και τις αποθηκεύετε σ΄ ένα εξωτερικό δίσκο κ.α.

 Διατηρήστε όλα τα ανεκτίμητα δεδομένα σας ασφαλή.

 

Ποια αρχεία πρέπει να κάνω backup;

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να σκεφτείτε ένα λεπτό τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Ποιες είναι οι φωτογραφίες ή τα βίντεο ή τα έγγραφα που είναι τα πια σημαντικά; “Τι θα με στεναχωρούσε να χάσω αν απωλέσω κάποια αρχεία για πάντα;” Στη συνέχεια, ρωτήστε τον εαυτό σας – πόσα από αυτά τα αρχεία υπάρχουν μόνο σε ένα μέρος; Πόσες φωτογραφίες έχετε στο τηλέφωνό σας, και πουθενά αλλού – ή πόσα από τα σημαντικά έγγραφα σας είναι μόνο στο Google Drive, για παράδειγμα; Μόλις εντοπίσετε ποια σημαντικά αρχεία είναι σε κίνδυνο, κάντε ένα αντίγραφο. Αυτό πρακτικά σημαίνει να συνδέσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τρέξετε το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που συνοδεύει τον υπολογιστή σας, ή να ανεβάσετε φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας στο Dropbox, ή κατεβάζοντας ένα αντίγραφο όλων των Facebook φωτογραφιών σας και να τις αποθηκεύσετε τοπικά στον υπολογιστή σας. 

 

Ποιες είναι οι πιθανότητες να χάσω πολύτιμα αρχεία;

Πολύ μεγαλύτερες απ΄ ότι πιστεύετε. Οι πιο πιθανοί λόγοι για να χάσετε αρχεία είναι:

  • βλάβη του υπολογιστή (σκληρού δίσκου)/κινητού
  • κλοπή της συσκευής (εξαιρετικά συνηθισμένα ειδικά σε κινητά/tablets)
  • ιοί και ειδικότερα ιοί της κατηγορίας ransomware. Μολύνουν τον υπολογιστή σας, κρυπτογραφούν τα αρχεία σας και ζητούν να  πληρώσετε ένα χρηματικό ποσό για να τα επανακτήσετε
  • “χακάρισμα” των λογαριασμών σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αποθήκευσης δεδομένων σε υπηρεσίες cloud
  •  
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου