7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Κρυολόγημα, γρίπη ή κορωνοϊός:

Κρυολόγημα, γρίπη ή κορωνοϊός: Ειδικοί εξηγούν πώς θα καταλάβετε τη διαφορά

Το τεστ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μάθουμε αν έχουμε κορωνοϊό. 


Επιπεφυκίτιδα, το ασυνήθιστο σύμπτωμα της μετάλλαξης Omicron 

Η επιπεφυκίτιδα είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα, της λεπτής μεμβράνης που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.
 
Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Νίνα Άσλαμ, η συγκεκριμένη παραλλαγή βάζει στο στόχαστρο τους οφθαλμούς: «Οι κυτταρικοί υποδοχείς μέσω των οποίων οι παραλλαγές της νόσου Covid εισέρχονται στο σώμα, βρίσκονται στους οφθαλμούς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «μια προκαταρκτική μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι η Όμικρον μπορεί να έχει μεγαλύτερη ικανότητα να επηρεάζει τους οφθαλμούς απ΄ότι άλλες μεταλλάξεις»...
19/01/2022, 10:51

Μάσκες KN95: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές – Αναλυτικές οδηγίες

Οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέγουν τις μασκες προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας και τα πρότυπα που θέτει η ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία. 
(Η κατηγορία FFP) Η κατηγορία FFP2 δηλώνει συγκράτηση των μικροσωματιδίων κατά 95%. Η επιλογή της FFP2 δεν αποκλείει την κατηγορία FFP3 που δηλώνει συγκράτηση των μικροσωματιδίων κατά 99%)
Η ένδειξη ΝR (Non Reusable – Μιας χρήσης) ή R (Reusable – Πολλαπλών χρήσεων)...
19.01.2022 • 12:23

«EΕ: Αντιμέτωπη με την απειλή της γρίπης παράλληλα με την Covid-19» 

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ιοί της γρίπης κυκλοφορούν στην Ευρώπη με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, ανέφερε αυτόν τον μήνα το ECDC  

17.01.2022 • 15:30

«Εμβόλιο: Πόσες δόσεις (booster) αναμνηστικής δόσης θα χρειαστούμε τελικά;» 

Στο μέλλον πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα εμβολιαζόμαστε κάθε έξι μήνες κατά του κορωνοϊού, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης; Οι ειδικοί δεν έχουν οριστική απάντηση. 


Σας ενοχλεί ο λαιμός σας, τρέχει η μύτη και έχετε μυϊκούς πόνους; Μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο κρύωμα, μία ίωση ή κορωνοϊό. Όλες οι παραπάνω καταστάσεις έχουν παρόμοια συμπτώματα, καθιστώντας συχνά δύσκολο το ποια ακριβώς μας προκαλεί αδιαθεσία.

Τον τελευταίο καιρό, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον διαδίδεται τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, ωστόσο οι νοσοκομειακοί δείκτες δεν ακολουθούν την ίδια πορεία...

«Το γεγονός ότι ο ατομικός κίνδυνος ίσως είναι χαμηλότερος, δεν σημαίνει ότι σε κοινωνικό επίπεδο η μετάλλαξη Όμικρον δεν αποτελεί ένα πραγματικό ρίσκο. «Ακόμη και μια μικρή αναλογία ενός σχετικά μεγάλου αριθμού μπορεί να είναι ένας μεγάλος αριθμός».

«Αν αρχίζετε να αισθάνεστε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, αξίζει να αναρωτηθείτε; Υπάρχει κάποιος στο κοντινό μου περιβάλλον, με τον οποίο έχω έρθει σε επαφή, που να νόσησε με Covid; Επίσης αξίζει να απομονωθείτε και να κάνετε ένα rapid test», συμβουλεύει ο γιατρός.

«Η καλύτερη προσέγγιση είναι να κάνετε το τεστ ξανά μετά από 12 με 24 ώρες και αν πάρετε δύο αρνητικές απαντήσεις, μπορείτε να είστε πιο σίγουρος ότι δεν νοσείτε».

Do you have a cold, the flu or Covid-19? Experts explain how to tell the difference, by Madeline Holcombe, CNN

"January is going to be a really, really hard month. And people should just brace themselves for a month where lots of people are going to get infected," said Dr. Ashish Jha, dean of the Brown University School of Public Health.


Europe's loud, rule-breaking unvaccinated minority are falling out of society

Updated 0816 GMT (1616 HKT) January 16, 2022

16/01/2022, 13:05


Μετάλλαξη Omicron: Ποια συμπτώματα έχουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι 

16/01/2022, 18:41

 Οι εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας και το ανησυχητικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ProtoThema.gr 05/01/2022, 22:39

 Κορωνοϊός LIVE

 
Κορονοϊός – Διπλή απειλή με Δέλτα και Όμικρον

Κοροναϊός – Διπλή απειλή με Δέλτα και Ομικρον

Η Όμικρον… σβήνει κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τις προβλέψεις να θέλουν τα κρούσματα να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Μόλις χθες η χώρα μας έσπασε το φράγμα των 50.000 λοιμώξεων αποκαλύπτοντας τις σαρωτικές διαθέσεις της νέας μετάλλαξης, την ώρα που η Δέλτα συνεχίζει την κυκλοφορία της, προκαλώντας σοβαρές νοσήσεις, κυρίως σε μη εμβολιασμένους, με τις εισαγωγές του τελευταίου 24ώρου να ξεπερνούν πανελλαδικώς τις 600...  in.grστοGoogle News
 5 Ιανουαρίου 2022, 15:57  

 metallaxi-omikron-ennea-erotapantiseis-kai-ena-symperasma-561657169

Φωτ. Reuters

Η ευκαιρία που μας δίνει η όμικρον ας μην πάει ανεκμετάλλευτη.

05.01.2022 • 14:26  

 «Κ» στο Google News

Η στρατηγική υποχώρηση των ηγετών και οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων 
16.01.2022 • 18:14


Θα επιβιώσουμε, αλλά θα ζήσουμε;


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου