7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Εργαστήριο Εκπαίδευσης ΜΦΙΚ-ΠΚ

Το Εργαστήριο Εκπαίδευσης του ΜΦΙΚ-ΠΚ ετοίμασε τρία (3) εξελικτικά παιχνίδια με γενικό τίτλο "Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου: ένα ζωντανό εργαστήριο εξελικτικής βιολογίας", για σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για οικογένειες, σε ελληνικά και αγγλικά. 

Τα παιχνίδια αυτά θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, να προσεγγίσουν με λίγο πιο ευχάριστο τρόπο θέματα εξέλιξης, τα οποία αφενός είναι δυσνόητα, αφετέρου πολύ σπάνια διδάσκονται στο σχολείο.

Μπορείτε να τα βρείτε όλα εδώ: https://www.nhmc.uoc.gr/el/education/educational-packets

Το εκπαιδευτικό πακέτο «Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου: ένα ζωντανό εργαστήριο εξελικτικής βιολογίας», χρηματοδοτήθηκε από την European Society of Evolutionary Biology (https://eseb.org/prizes-funding/outreach-fund/) και αποτελείται από τα παρακάτω παιχνίδια:

  • ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο «Γίγαντες και Νάνοι», που αφορά την εξέλιξη του Αιγαίου από τα 20 εκατομμύρια χρόνια πριν μέχρι σήμερα,
  • ένα παιχνίδι καρτών τύπου υπερατού με τίτλο «Έποικοι του Αιγαίου», που αφορά ζώα και φυτά που είτε ζουν σήμερα στην περιοχή του Αιγαίου είτε έχουν εξαφανιστεί από αυτήν, και
  • ένα διαδικτυακό παιχνίδι για τη φυλογενετική τοποθέτηση, με τίτλο «Εναέριες συγκρούσεις».

Για την παραγωγή του πακέτου συνεργάστηκαν πολλοί επιστήμονες, τους οποίους μπορείτε να δείτε στο συνημμένο αρχείο.

Έγινε πιλοτική εφαρμογή του στα Δημοτικά Σχολεία Καμαρών και Σίβα Ηρακλείου, καθώς και στο Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/μαθήτριες ήταν οι καλύτεροι κριτές μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύ γόνιμη συνεργασία μας και τις εύστοχες παρατηρήσεις τους. 

Για διευκρινήσεις επί των παιχνιδιών είμαι στη διάθεσή σας.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι η ομάδα Εκπαίδευσης ΜΦΙΚ-ΠΚ είναι πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μη διστάσετε, λοιπόν, να επικοινωνήσετε μαζί μου αν χρειαστείτε συμβουλές ή βοήθεια σε θέματα βιολογίας γενικότερα και περιβάλλοντος ειδικότερα.

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

Ιάσμη Στάθη

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης ΜΦΙΚ-ΠΚ

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου