7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022


 Διαδικτυακό «κυνήγι θησαυρού» διοργανώνει το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022. Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8/2/2022 και ώρα 11:45-12:30 μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Γυμνασίου μαζί με τις τάξεις τους. Μέλη του Κέντρου θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα από ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων και γρίφων.
Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς και έπαινος στους μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 Διαβάστε περισσότερα εδώ

07-10   Φεβρουάριος   Δηλώστε συμμετοχή από εδω:ΕΓΓΡΑΦΗ

 

Αν είστε εκπαιδευτικός, δημιουργήστε με την τάξη σας ένα μήνυμα για τον εορτασμό της Ημέρας και στείλτε μας το στο contact@saferinternet4kids.gr.

 
Όλες οι πληροφορίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 σε ένα infographic. 
Κατεβάστε το από ΕΔΩ.

Φόρμα Υποστηρικτή SID 2022

Εγγραφείτε στη φόρμα υποστηρικτή, και δηλώστε την υποστήριξή σας στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022.  εδώ

Χρησιμοποιήστε υλικό από το κέντρο μας για μια εκδήλωση στο φορέα σας και στείλτε μας μια φωτογραφία από την εκδήλωσή σας στο contact[ατ]saferinternet4kids.gr.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu)  την επίσημη ιστοσελίδα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου,  με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 08/02/2022 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.


Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2016 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. ( ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ )

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του Διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει όλους/όλες, έτσι ώστε να συμβάλουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δυνατότητα του Διαδικτύου, να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το θέμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2021-2022 είναι:

«To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2022».


Ο διαγωνισμός καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεματικών όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying), η διαδικτυακή αποπλάνηση (grooming), η σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, η ευγενής αλληλεπίδραση, η αποδοχή του διαφορετικού στο διαδίκτυο, το ποιοτικό περιεχόμενο κ.α.


Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προτείνεται να επιλέξουν τη δημιουργία υλικού σε μορφή σποτ (διάρκειας το ανώτερο 1 λεπτού), σε μορφή τραγουδιού με σύνθεση δικής τους μουσικής, σε μορφή κόμικ, κουΐζ είτε να δημιουργήσουν μια εφαρμογή ή παρουσίαση . Φυσικά οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα από τους μαθητές θα γίνει με χαρά αποδεκτή. 

 Όλες οι εργασίες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην εμπίπτουν στους νόμιμους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων άλλων.


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική φόρμα από τον εκπαιδευτικό  με τα παρακάτω υποχρεωτικά πεδία και αφού έχει ολοκληρωθεί το έργο των συμμετεχόντων καθώς απαιτείται η υποβολή του. 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα καταθέτουν τα έργα των μαθητών ηλεκτρονικά σε ειδική διαμορφωμένη πλατφόρμα την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. ( Φόρμα Συμμετοχής διαγωνισμού SID 2022 )

Η συμπλήρωση της φόρμας θα πρέπει να γίνει εντός της προθεσμίας υποβολής έργων (20/10/2021 – 20/12/2021).

Προβλέπονται διαδικασίες αποτίμησής του διαγωνισμού και υλικό αξιολόγησης το οποίο θα συμπληρώνεται προαιρετικά από τους/τις εκπαιδευτικούς. Τη φόρμα αξιολόγησης μπορείτε να τη δείτε εδώ.
 
Σχολικά Εγχειρίδια Γυμνασίου  πατήστε  εδώ.
Εγχειρίδιο Μαθητή Γυμνασίου  πατήστε  εδώ.
Υλικό Γυμνασίου  πατήστε  εδώ.
Back to school 2021 – Μαθητές Γυμνασίου/ Λυκείου: Μάθετε περισσότερα

Κατηγορία: Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ξέρεις πώς να προστατευτείς από τις απάτες στο διαδίκτυο;  Quiz

Κοινωνικά δίκτυα :  Μάθετε περισσότερα...


Κοινωνικά Δίκτυα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο από εδώ. 
Αξιοπιστία πληροφοριών  πατήστε  εδώ.
Tι μπορείς να κάνεις για να μην «την πατήσεις»;

  • Έχε υπόψη σου ότι ο απλός χρήστης διαμορφώνει το διαδικτυακό περιεχόμενο. Σκέψου ότι οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει ένα blog ή ένα φόρουμ όπου θα γράφει ότι πιστεύει αυτός ότι είναι σωστό. Είναι όμως όντως σωστό;

  • Βρες αξιόπιστες σελίδες που σου έχουν προτείνει οι δικοί σου ή από το σχολείο και προτίμησε αυτές ως πηγές για τις εργασίες σου. Μην ξεχάσεις να τις προσθέσεις στα αγαπημένα για να μπορείς να τις ξαναβρείς.

  • Χρησιμοποίησε περισσότερες από μία ιστοσελίδες/πηγές όταν αναζητάς πληροφορίες για κάποιο θέμα. Αν δεν είσαι βέβαιος/η για την αξιοπιστία μιας διαδικτυακής πληροφορίας ζήτα βοήθεια από τους γονείς ή κάποιον εκπαιδευτικό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Προστασία από ηλεκτρονικό "ψάρεμα"πατήστε  εδώ.
 

Ενημερωθείτε για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και μάθετε πως να προστατευτείτε από αυτούς. Μάθετε περισσότερα
 
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σας παρουσιάζει το δέντρο αποφάσεων που δημοσιεύτηκε από το ευρωπαϊκό δίκτυο InSafe:
"Σκέψου πώς να προστατέψεις τον εαυτό σου στο Διαδίκτυο!" το οποίο επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας προς τους νέους αν είναι θύματα παρενόχλησης στα κοινωνικά δίκτυα.
003_Decision_tree-WEB-700width

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου