7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Eτικέτα Code Week School

Ποιος ο σκοπός του προγραμματισμού 

 while( ! (succeed = try ())) " Μάθετε περισσότερα... εδώ. 


Η Ετικέτα Code Week School είναι μια ετικέτα αριστείας, που μπορούν να αποκτήσουν σχολικές μονάδες που έχουν λάβει μέρος τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (https://codeweek.eu/) με υψηλής ποιότητας δραστηριότητες που ενσωματώνουν την υπολογιστική σκέψη στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών, βοηθούν στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών και στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της κωδικοποίησης και της υπολογιστικής σκέψης . Την τρέχουσα σχολική χρονιά η απόκτηση Ετικέτας Code Week School θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε 6 χώρες: Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ισπανία.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την αίτηση απόκτησης Ετικέτας Code Week School;

Για να υποβάλει αίτηση ένα σχολείο προκειμένου να του απονεμηθεί η Ετικέτα  Code Week School  πρέπει να:

– Αποδείξει πώς τουλάχιστον το 5% του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου θα συμμετέχει με δραστηριότητες στην Εβδομάδα Προγραμματισμού για τα επόμενα 2 χρόνια.

– Έχει οργανώσει τουλάχιστον 6 υψηλής ποιότητας δραστηριότητες κατά την Εβδομάδα Προγραμματισμού για ένα ή δύο από τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, και συγκεκριμένα το ακαδημαϊκό έτος  2020-2021 ή/ και 2021-2022.

Έχει την επίσημη υποστήριξη του Διευθυντή/- ντριας του σχολείου.

– Συνεχίσει να είναι ενεργό για μια περίοδο δύο ακαδημαϊκών ετών (2022-2023 και 2023-2024) μετά την απονομή της Ετικέτας Code Week School, προτείνοντας ένα διετές σχέδιο που να περιγράφει λεπτομερώς την ενσωμάτωση της κωδικοποίησης και της υπολογιστικής σκέψης στο πρόγραμμα σπουδών του Σχολείου καθώς και τη συμβολή του στην Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Πώς κάνει την αίτηση ένα σχολείο για την απόκτηση Ετικέτας Code Week School;

Ένας/μια εκπαιδευτικός του Σχολείου πρέπει να επισκεφτεί τον ακόλουθο σύνδεσμο, επιλέγοντας την ελληνική γλώσσα και να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUCodeWeek-SchoolLabel-Application-2022

 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου