7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ-7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - ΕΦΟΡΕΊΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ : "ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ""

 ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 

Για τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 7ου Γυμνασίου Χανίων που ήταν η “ψυχή” των δράσεων στα “Χ.ν.” μίλησαν ο Βασίλης Κάβαλος και η Ζωή Καζάκου μαθητές της Γ΄Γυμνασίου. «Εργάστηκα στο εργαστήρι που δημιουργήσαμε τη μακέτα για τα Φαλάσαρνα και παράλληλα φτιάξαμε και ένα ψηφιακό παιγνίδι για την αρχαία πόλη. Ξεκινήσαμε δουλεύοντας ως ένα project της καθηγήτριας μας κ. Λυκοτραφίτη πάνω στους 3D εκτυπωτές και στη τρισδιάστατη εκτύπωση και εμπνευστήκαμε ένα παιγνίδι. Μαζί με το συμμαθητή μου Σπύρο Καραμπάση ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και φτιάξαμε τα αρχαία Φαλάσαρνα στην πλατφόρμα του Roadblocks “κτίζοντας” ουσιαστικά ξανά την πόλη, φτιάχνοντας ερωτήσεις για τους άλλες μαθητές έτσι ώστε να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον και παίζοντας το παιγνίδι να μάθουν πως ήταν η ζωή και η καθημερινότητα στην αρχαία πόλη. Τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν πάρα πολύ για το παιγνίδι, απαντούσαν στις ερωτήσεις, χρησιμοποίησαν τα tablet που τους δώσαμε ενώ ενθουσιάστηκαν και με τη μακέτα» εξήγησε ο Βασίλης.
Η Ζωή εργάστηκε πάνω στη μακέτα και στη συλλογή πληροφοριών για τα Φαλάσαρνα. «Στην παρουσίαση ήμουν στον πάγκο της Φυσική με τον κ. Αναστασάκη του ΕΚΦΕ, όπου κάναμε τα πειράματα για τα σεισμικά κύματα εξηγώντας πως καταστράφηκε η περιοχή των Φαλασάρνων από τους σεισμούς. Θεωρώ πως ήταν πολύ σημαντικό που πήρα μέρος σε αυτήν την εκδήλωση, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας. Είναι επίσης σπουδαίο ότι ήλθαν 15 σχολεία από τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Κίσσαμο και πήραν πράγματα, θεωρώ πως όταν βγαίνεις από τη ρουτίνα ότι κάνεις είναι καλύτερο» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Η όλη δράση του 7ου Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε χάρις στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών Νάγιας Πιέρου, Λιάνας Λυκοτραφίτη και Ντέπυς Σκάρπα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ. Ε. Παπαδοπούλου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μ. Τζανάκης, η περιφερειακή σύμβουλος Σ. Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, ο αντιδήμαρχος Χανίων Γ. Γιαννακάκης, για την Ένωση Γονέων Χανίων ο κ. Γρ. Γκουλούσης.

Έγραψαν για την δράση : 

Χανιώτικα νέαhttps://www.haniotika-nea.gr/gia-ekatontades-mathites-sta-chania-entyposiaki-empeiria-stin-archaia-falasarna/

Flash news https://flashnews.gr/post/490721/arxaia-falasarna-18-sxoleia-symmeteixan-sthn-dihmerh-ekpaideytikh-drash-fwto-ndash-binteo

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου