7

ο

Γ

.

Χ

.

.

.

Ανακοινώσεις - Ενημέρωση

Σελίδες

Δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού

Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο. Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!  

Διαβάστε περισσότερα 

Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή του: «Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!  

 

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του φαινομένου του ενδοσχολικού εκφοβισμού , το 7ο Γυμνάσιο  Χανίων αποφάσισε να κάνει , σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ,βιωματικά εργαστήρια με σκοπό την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση  των μαθητών προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν  και να καταδικάσουν μη αποδεκτές συμπεριφορές συμμαθητών τους , επιζήμιες τόσο για τους ίδιους όσο  και για τους άλλους  , αλλά και την  καλλιέργεια  της ενσυναίσθησης  που είναι απαραίτητη για να «μπουν στη θέση του άλλου».

Απευθυνόμενοι λοιπόν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» μία εκ των ψυχολόγων του οργανισμού η κυρία Τζαμαλούκα Διονυσία, αποδέχτηκε με προθυμία την πρόσκλησή μας  προκειμένου να  υλοποιήσει το πρόγραμμα «Real Life Stories» με τη θεματική «Ενδοσχολική Βία και Σχολικός Εκφοβισμός» στο οποίο θα συμμετέχουν ,ανά τμήματα, όλοι οι μαθητές του γυμνασίου μας.

Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης η πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου) σχεδιάζει και θα υλοποιήσει Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία με την αρωγή του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile, που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός.


Οι δράσεις αυτές είναι μέρος της καμπάνιας #milatora η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνομαι εθελοντής Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» του Οργανισμού και του You Smile, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι Δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι : Διαβάστε περισσότερα 

Προγράμματα και Έργα


Δήλωση δέσμευσης για την πολιτική ποιότητας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ( δείτε εδώ


Η ομάδα Προγραμμάτων του Οργανισμού, που ανήκει στο Τμήμα Διεθνών Συνεργασιών και Προγραμμάτων, έχει σαν αντικείμενο την αναζήτηση, διεκδίκηση και αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων μέσω εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων και τη διαχείριση των χρηματοδοτούμενων έργων.

Η ομάδα είναι αρμόδια για:

  • To συντονισμό, τη διαχείριση, παρακολούθηση και υλοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών έργων του Οργανισμού
  • Μελέτη και υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες και τους στόχους του Οργανισμού (π.χ. εκμετάλλευση παιδιών, κακοποίηση - παραμέληση παιδιών, σχολικός εκφοβισμός, εξαφανίσεις παιδιών, εθελοντισμός, ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα του παιδιού, ενδοοικογενειακή βία, εμπορία παιδιών).

Πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης ποιότητας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 9001:2015)
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της πολιτικής διασφάλισης ποιότητας και της συνεχούς αναβάθμισης των λειτουργιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης για την Ποιότητα με πεδίο εφαρμογής τη «διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων», το οποίο πιστοποιήθηκε, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 από την TUV Austria Hellas. 


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ημερολογιο

ημερολόγιο

Προσφατες Αναρτησεις

Μεταφραση

Δημοφιλεις αναρτησεις

Στιγμες απο την Ιστορια

RSS Feed

RSS Feed

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Πληροφορίες

Αρχειοθήκη ιστολογίου